Ali razmišljate o zamenjavi strešnih oken? 

Ali je čas za zamenjavo strešnih oken? To je tehtno vprašanje, na katerega pa je včasih težko odgovoriti. Vaša strešna okna so morda videti, kot da so v dobrem stanju, toda izpostavljena so hudim razmeram. Prenesti morajo leden mraz in veliko snega pozimi ter neusmiljeno vročino poleti, poleg tega pa še veter, dež, nevihte in točo.

Strešna okna VELUX so seveda zgrajena trajno, tehnologije in standardi pa so se v zadnjih desetletjih zelo razvili. Za varna in energijsko učinkovita okna strokovnjaki svetujejo, da jih zamenjate, ko so stara več kot 20 let. Če boste sledili našemu vodniku, bo postopek zamenjave strešnega okna zagotovljeno preprost in dobili boste rešitev, ki vam bo še dolgo pri srcu. 

Zamenjava strešnega okna NI projekt, ki bi ga lahko izvedli sami 

Čeprav je zamenjava strešnega okna lažji postopek, kot bi si morda mislili, je to še vedno strokovna zadeva, zato kar odložite lestev in dleto ter poiščite izkušenega izvajalca, ki ga priporoča podjetje VELUX. Strokovnjak lahko stara strešna okna zamenja v samo enem dnevu.  

Strokovnjaki podjetja VELUX vam bodo pomagali izbrati pravo vrsto okna in bodo morda tudi svetovali, da namestite več strešnih oken, s čimer bo v prostoru več dnevne svetlobe in bo tako najboljši za bivanje, delo ali igro. Strokovnjaki podjetja VELUX vam bodo pomagali poiskati najudobnejše možnosti za upravljanje, vrsto zasteklitve, notranjo obdelavo in dodatno opremo, s katero bo vaš dom še udobnejši. Če želite stopiti v stik s strokovnimi svetovalci podjetja VELUX, lahko to storite tukaj in zdaj. 

Postopka zamenjave strešnih oken se lotite premišljeno.  

Glede na starost oken in vaše zamisli za prostor se strešno okno lahko zamenja s tremi vrstami postopkov. Strokovni monter bo takoj vedel, kateri je najprimernejši za prostor, in vam to povedal. 

Zamenjava strešnega okna brez menjave notranje špalete okrog oken je najhitrejša in najlažja rešitev, saj tako notranja špaleta na ometu stene okrog oken in notranje površine ostanejo nedotaknjene. Ta način se lahko uporabi samo, ko so stara in nova strešna okna iste znamke. Ko zamenjate staro strešno okno VELUX z novim strešnim oknom, se lahko v nekaterih primerih tudi s to preprosto možnostjo zamenjave doda toplotna izolacija oknu. 

Ali je vaše strešno okno druge znamke? To ni težava, saj ga lahko zlahka zamenjamo z novim oknom VELUX tako, da delno posežemo v notranjo špaleto, če je treba odstraniti samo zgornji del trenutne notranje špalete. Ta možnost ima veliko prednosti, saj novo strešno okno lahko vgradimo globlje v strešno konstrukcijo, kar izboljša toplotno izolacijo. Po odpiranju montažnega prostora je mogoče dodati še eno strešno okno za več dnevne svetlobe. 

Tretja možnost zamenjave strešnega okna poteka s posegom v notranjo špaleto in dodajanjem izdelkov za izolacijo. To je odlična možnost za izboljšanje vseh plasti izolacije – pravzaprav je to najboljša izbira. To je tudi najboljša izbira, če želite namestiti več strešnih oken za več dnevne svetlobe v prostoru. Izolacijski okvir VELUX zagotavlja natančno in varno prileganje strešni konstrukciji, medtem ko parna zapora preprečuje kondenzacijo v strešni konstrukciji.  

Izberite notranje obdelave v skladu s tem, kako ste si zamislili končni prostor. 

Rešitve VELUX 

Vedno je dobro, da si končni sanjski prostor predstavljamo in izberemo notranjo obdelavo, ki mu popolnoma ustreza. S podjetjem VELUX je to čisto preprosto.  

Elegantna bela različica brez vzdrževanja ima posebno strukturo, izdelano iz lesa v notranjosti in brizganega poliuretana na površini, ter je tako odporna na vlago in temperaturne razlike. Zaradi neverjetne trpežnosti je ta obdelava skoraj nujna, če načrtujete zamenjavo strešnega okna v kopalnici ali kuhinji. Priporočamo jo tudi za druge prostore v hiši, saj se bela barva prilega prav vsakemu slogu. Različica strešnih oken, izdelana samo iz lesa, je premazana z brezbarvnim lakom na vodni osnovi, ki ščiti les pred umazanijo in vlago. Ta obdelava je primerna za naravna okolja, povsem pa ustreza tudi prostorom z rustikalnim slogom. 

Izolacija je ključni dejavnik 

Pri izbiri novega strešnega okna upoštevajte, da lahko s sodobnimi strešnimi okni ustvarite udobnejši in energijsko učinkovitejši dom. 

Troslojno steklo (ki je zdaj standardno za vsa strešna okna VELUX) zmanjšuje toplotne izgube in preprečuje toplotne mostove, kar v prostoru poskrbi za toplejše temperature pozimi in hladnejše poleti. Prostori z boljšo izolacijo vodijo tudi do nižjih energijskih stroškov. Za večje udobje lahko izberete strešna okna s troslojnim steklom, ki zmanjšujejo hrup dežja in s premazom, preprostim za čiščenje. 

Največje udobje pod novimi strešnimi okni 

Za največje udobje opremite strešna okna brez odpiranja z notranjimi in zunanjimi senčili. Na voljo je veliko različnih senčil: zatemnitvena in prosojna senčila, žaluzije ali senčila za zaščito pred vročino – namestite pa jih lahko notri ali zunaj. Z uporabo zunanjih izdelkov VELUX zaščitite dom pred pregrevanjem poleti. Zunanja senčila namreč zaustavijo sončne žarke, preden vstopijo v prostor, in tako poskrbijo za prijetno notranjo temperaturo vse leto. Termo senčila VELUX so dobra izbira, če želite boljšo toplotno zaščito pozimi, ne da bi prostor izgubil estetski videz, zatemnitvena senčila pa so najboljša za mirne noči in velja razmisliti o njih, saj zagotavljajo izjemno zatemnitev prostora.  

Izberete lahko tudi avtomatizirana strešna okna in dodatno opremo, ki se priročno upravljajo s sistemom VELUX ACTIVE, da nikakor ne boste prikrajšani za največje udobje. 

Če razmišljate o zamenjavi strešnega okna, načrtujte tudi dodatna ali večja strešna okna za največ naravne dnevne svetlobe. Rešitve s primernimi kombinacijami oken lahko hitro in preprosto najdete v spletu.

Preberite več člankov

Rešitve strešnih oken VELUX prihajajo z dodatnimi prednostmi.

Preverite katere so to!

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.