Ali razmišljate o novih oknih v kopalnici? Tukaj razložimo, zakaj so strešna okna dobra zamisel.

Kopalnica je v veliko domovih zanemarjen prostor. Morda že veste, da polovico življenja preživimo v spalnici. Toda ali ste kdaj pomislili, kolikšen del življenja preživimo v kopalnici?

Trije razlogi, zakaj je v kopalnico dobro namestiti strešna okna brez odpiranja

Splošna ocena pravi, da v kopalnici preživimo eno uro in 42 minut na teden. Že samo zaradi tega je kopalnico dobro preobraziti v vabljivo in prijetno okolje, v katerem radi preživljate čas. Pri ustvarjanju čudovite kopalnice so strešna okna odličen dodatek. 

Vključevanje strešnega okna v kopalnico prinaša veliko koristi. Preberite, katere so najpomembnejše prednosti strešnega okna v kopalnici.  

Naravna osvetlitev brez ogrožanja zasebnosti

Strešno okno vam bo omogočilo popolno zasebnost, če ga namestite visoko na streho. V kopalnici zagotavlja več zasebnosti in udobja kot tradicionalna navpična okna.  

Prostori postanejo vizualno večji

Kopalnica je redko eden največjih prostorov v hiši. Pravzaprav je po navadi eden najmanjših, zaradi česar jo je težko opremiti in osvetliti. Oboje lahko opravite s strešnim oknom. Zaradi višine in postavitve strešnega okna bo prostor videti večji. Če okno vgradite v streho, bo naravna dnevna svetloba napolnila kopalnico, kar ji bo dalo vabljiv in prostornejši videz.  

Svež zrak in prezračevanje

Med prhanjem kopalnica postane vlažna, zato sta svež zrak in ustrezno prezračevanje ključna. Pri slabem prezračevanju klima v kopalnici ni ugodna. Z velikim oknom v kopalnici, ki ga po prhanju lahko odprete, boste omogočili kroženje zraka za boljše notranje okolje.  

Izberite prava okna za kopalnico

Pri izbiri pravih oken za kopalnico je treba razmisliti o veliko stvareh. Če je vaš cilj, da v kopalnici pridobite več dnevne svetlobe, morate poznati usmeritev prostora. S tem podatkom lahko določite najboljšo postavitev okna. Visoko nameščeno strešno okno lahko ujame več zraka, kar je dobro za prezračevanje, saj omogoča boljše kroženje zraka.    

Elektrificirana strešna okna – preprost dostop do naravne dnevne svetlobe  

Elektrificirana ali solarna strešna okna so popolna rešitev za manjše kopalnice. Ozke ali majhne kopalnice so lahko precej utesnjene. Temu se izognemo z oknom, ki odpre prostor, toda nameščeno mora biti na primerni višini za popolno zasebnost. Strešno okno na solarni pogon ali elektrificirano strešno okno je točno tukaj priročno, saj ga boste lahko na daljavo odprli in zaprli z uporabo stenskega stikala ali pametnega telefona. 

Vaša strešna okna bodo pometla s paro

Ko dodajate strešno okno, izberite ustrezno notranjo obdelavo za prostor. Zaradi vseh vročih kopeli je kopalnica lahko zelo vlažen prostor, zato razmislite o strešnem oknu s poliuretansko obdelavo, odporno na vlago. Belo sredinsko vpeto strešno okno VELUX iz poliuretana ima sodobno belo obdelavo, ki jo boste zlahka vzdrževali, čistili in ohranjali suho. 

Notranja in zunanja senčila  

Pri oknih je vedno treba pomisliti na zasebnost. Če se skozi okno v kopalnici lahko vidi, izberite naše žaluzije, ki niso vpadljive in vam zagotavljajo zasebnost v kopalnici. Naše žaluzije so tudi odporne na vlago, zato so popolne za kopalnico.  

VELUX ACTIVE with NETATMO – upravljajte okna in notranjo klimo

VELUX ACTIVE je naša pametna avtomatizirana rešitev za nadzor nad notranjo klimo, s katero lahko upravljate solarna in elektrificirana strešna okna ter notranja in zunanja senčila.  

VELUX ACTIVE vam omogoča pregled nad kakovostjo zraka v prostoru ter nadzoruje temperaturo, vlago in raven ogljikovega dioksida za zagotavljanje rednega prezračevanja.    

Splošna ocena pravi, da v kopalnici preživimo eno uro in 42 minut na teden. Že samo zaradi tega je kopalnico dobro preobraziti v vabljivo in prijetno okolje, v katerem radi preživljate čas.  

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.