Osvetlitev otroške sobe: uporabite dnevno svetlobo od zgoraj

Spodbudite rast, učenje in ustvarjalnost z namestitvijo strešnih oken v otroško sobo. Če dodate strešna okna, lahko to izboljša otrokov spanec, pripomore k boljši koncentraciji in ustvarja zdravo okolje za igro še mnoga leta. Če želite ustvariti zabavno in navdihujočo sobo za svoje otroke, izkoristite »peto steno« (tj. strop) tako, da namestite strešna okna in v prostor vnesete najboljšo možno svetlobo.  

Trije razlogi za oblikovanje otroške sobe z dnevno svetlobo  

Veliko dobrih razlogov je, zakaj vam bodo všeč strešna okna v otroški sobi. Pa poglejmo: 

1. Pozitiven vpliv na zdravje oči

Ali ste vedeli, da dnevna svetloba spodbuja razvoj oči pri otrocih in mladostnikih? Če otroke že od malih nog obdate s čim več dnevne svetlobe, jim lahko pomagate, da razvijejo zdrave oči. 

2. Boljši spanec

Sončna svetloba pripomore k uravnavanju cirkadianega ritma telesa (cikel spanja in budnosti) ter možganom narekuje, kdaj je čas za spanje in bujenje. Uredite otroško sobo s čim več dnevne svetlobe in jim tako pomagajte, da bodo spali bolje.

3. Spodbujanje zdrave rasti

Izpostavljenost dnevni svetlobi ima veliko neverjetnih prednosti, tako fizičnih kot psihičnih. Dnevna svetloba vpliva tudi na nastajanje serotonina, ki je povezan z dobrim počutjem otrok in njihovim občutkom sreče.  

Izberite prava strešna okna brez odpiranja za otroško sobo

Izbirate lahko iz širokega izbora strešnih oken za otroško sobo glede na svoje potrebe in želje. Tukaj je vse, kar morate vedeti: 

Sredinsko vpeta strešna okna

Naša sredinsko vpeta strešna okna so popolna rešitev za otroško ali najstniško sobo. Tudi če so pod oknom igrače ali pohištvo, se lahko zlahka odprejo ali zaprejo z zgornjo ročico za odpiranje. S sredinsko vpetimi strešnimi okni VELUX vam je omogočen dovod svežega zraka na dosegu roke.  

Rešitve z oknom ob oknu

Podarite svojim otrokom najboljšo odskočno desko v življenje z našimi rešitvami z oknom ob oknu. Ta edinstvena postavitev strešnih oken bo vsakemu prostoru vdahnila življenje in karseda povečala količino dnevne svetlobe v njem. Odprite široke razglede, otroke pa naj navdahne zunanjost, medtem ko preživljajo čas v sobi. 

Fiksne kombinacije

Ali ste vedeli, da lahko kombinirate nagnjena strešna okna z navpičnimi okni za dvakrat več dnevne svetlobe? Če povežete strešno okno s fiksnim oknom spodaj, lahko s širšim razgledom odprete otroško sobo na varen način.  

Strešna okna za ravno streho.

Skoraj nič drugega nas ne navduši tako kot zunanje okolje. Z okni za ravno streho lahko omogočite, da dnevna svetloba sije od zgoraj, kot bi prihajala skozi portal, ki vodi v drug svet. Podarite otrokom navdih z jasnim pogledom na nebo.

Notranja in zunanja senčila  

Pri vsem skupaj ne pozabite na notranja in zunanja senčila ter drugo dodatno opremo, da izboljšate otrokovo izkušnjo v sobi: 

  • Zatemnitvena rolo senčila: Z naložbo v zatemnitvena rolo senčila za strešna okna VELUX podarite svojim otrokom najboljšo osnovo za dober spanec ponoči.  

  • Komarnik: Nič ni hujšega kot prebujanje s piki mrčesa. Zaščitite sebe in svoje otroke s komarnikom. Popoln je za spalnice in vam omogoča miren nočni spanec brez mrčesa. 

  • Zaščita pred vročino: Vaši otroci se lahko igrajo v popolni notranji klimi z zunanjimi zatemnitvenimi senčili proti vročini. 

VELUX ACTIVE: za boljšo kakovost zraka v zaprtih prostorih

Podarite otrokom najboljše pogoje za igro in spodbujanje ustvarjalnosti s kompletom VELUX ACTIVE with NETATMO. Povežite strešna okna ter notranja in zunanja senčila VELUX s kompletom VELUX ACTIVE with NETATMO, ki na podlagi senzorjev samodejno nadzoruje temperaturo, vlago in raven ogljikovega dioksida. 

Če dodate strešna okna, lahko to izboljša otrokov spanec, pripomore k boljši koncentraciji in ustvarja zdravo okolje za igro še mnoga leta. 

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.