Uredite si sobe na podstrešju in povečajte svoj bivalni prostor  

Načrtujete gradnjo novega doma? Ali ste že na delu ter dvigujete streho in gradite bivalni prostor na podstrešju? Potem res morate premisliti o gradnji mansardne sobe. Ne boste samo pridobili več talne površine, ampak boste uživali tudi v mnogih drugih prednostih. 

Mansardni prostor je rešitev 

Ljudje iščejo vse večje parcele, medtem ko se na trgu ponujajo vedno manjše. Ste tudi vi opazili takšno nasprotje med povpraševanjem in ponudbo? Dobra novica je, da je to vrzel možno zapolniti. Pravzaprav celo lažje, kot si predstavljate. 

Če ste našli parcelo v želenem kraju, vendar ni dovolj velika, da bi na njej izvedli začetni načrt za gradnjo hiše, nikar ne obupajte nad svojim sanjskim domom in ne sklepajte kompromisov, ampak načrtu za hišo raje dodajte nekaj ustvarjalnih sprememb. Vključite idejo, da zgradite eno ali več mansardnih prostorov. To je vedno odličen način za razširitev bivalnega prostora. Pravzaprav boste morda na koncu imeli še več kvadratnih metrov, kot ste prvotno načrtovali – morda celo dvakrat toliko! 

V podstrešni prostor vstopa več dnevne svetlobe in svežega zraka  

. . . S pravo rešitvijo za strešna okna je vse mogoče. Vprašanje pa je, katera je prava. Katere rešitve za strešna okna so na voljo? Kako se odločiti, katero izbrati? Na srečo ni potrebno, da ste strokovnjak za to področje, ampak potrebujete samo primernega in zanesljivega partnerja. Osredotočiti se morate samo na eno znamko (strešnih oken), ki skrbno upošteva vse vaše potrebe, ki bi se lahko pojavile pri načrtovanju svetle in prostorne mansardne sobe. Glede tega vprašanja se obrnite na podjetje VELUX, strokovnjake za strešna okna. Služba za podporo strankam podjetja VELUX ima vsa potrebna strokovna znanje in izkušnje.  

Gradnja podstrešnih sob je nekaj edinstvenega 

Poleg klasične uporabe prostora ali shrambe na podstrešju imate lahko zgoraj tudi posebne sobe. Spalnice, na primer, da ločite bivalni prostor od prostora za spanje. Predstavljajte si, kako ob ležanju v postelji skozi strešna okna opazujete zvezde. Zgradite lahko tudi sobe za goste, da bodo obiski (ko na primer pridejo bratranci ali sestrične s svojo družino) imeli svoj prostor in vam z njimi ne bo treba deliti zasebnih sob. Prav tako lahko na podstrešju ustvarite prostor za različne dejavnosti. Zamislite si podstrešno igralnico ali sobo za igranje računalniških iger. Kaj pa tiha, mirna domača pisarna? Če imate podstrešno sobo (ali več podstrešnih sob), je to odličen prostor za poigravanje z zasnovo. Na voljo je nešteto možnosti. Kako vam to zveni? 

Če je za vašo družino pomembno, da imate ločene prostore, potem so mansardne sobe prave za vas. Hrup iz pritličja je zgoraj slabše slišen ali pa ga sploh ni. Poleg tega pa nad vami ni radovednega soseda, saj nad vami sploh ni nikogar. To je sijajna odločitev za hiše, v kateri bo skupaj živelo več generacij: skupaj ste, vendar imate še vedno možnost, da ste ločeni.   

Če vas skrbi, da boste imeli poševne stene, začnite o njih razmišljati kot o priložnosti za dodaten prostor za shranjevanje. Na voljo je veliko zamisli, kako lahko izkoristite poševne stene in kote pod streho. Tu je odlična priložnost, da si uredite prostor za stenske police, vgradne omare, garderobo in podobne kotičke.   

Če imate strešna okna, lahko prostor »odprete naravi« in imate stalen dostop do posebnega razgleda. To izkušnjo lahko še bolj obogatite, če namestite edinstvena strešna okna VELUX. Torej tista, ki so neke vrste podaljšek navadnih strešnih oken in segajo do tal – odvisno od lokacije. Podjetje VELUX ponuja tako širok izbor izdelkov in dodatne opreme ter tako raznoliko ponudbo slogov in velikosti, da lahko vsak najde, kar ustreza njegovim potrebam. 

Več svetlobe, več prostora, več udobja, boljše vzdušje. To so ključne prednosti mansardnih prostorov in strešnih oken. Nenazadnje pa, če vam ni vseeno za stroške (le komu ni?), jih boste z gradnjo mansardnih prostorov zagotovo znižali. Samo predstavljajte si, koliko stroškov prihranite, če ni treba kopati temeljev ...  

Preberite več člankov

Rešitve strešnih oken VELUX prihajajo z dodatnimi prednostmi.

Preverite katere so to!

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.