Kuhinja je srce doma

Ali prenavljate kuhinjo in želite ugotoviti, kako jo načrtovati? Kuhinja je prostor, okrog katerega se vrti naše življenje. To je srce doma, kjer se družina zbere ob pogovoru po dolgem dnevu in kjer se običajno družimo s prijatelji. Za prenovo kuhinje potrebujete dober načrt, da prostor izboljšate, kot je treba. Ali potrebujete pomoč, da ugotovite, kje začeti? Kar brez skrbi, tu smo za vas. 

Naj bo začetek projekta prenove kuhinje uspešen. 

Za uspešen začetek prenove kuhinje morate najprej razumeti faze, ki so vključene v postopek. Preden začnete načrtovati postopek, si vzemite nekaj časa, da pustite domišljiji prosto pot.  

Vzemite si čas, da poiščete navdih na naši spletni strani Moja mansarda (www.mojamansarda.si), na družbenih omrežjih, kot sta Pinterest in Instagram, ali preverite kako so si kuhinjo uredili vaši prijatelj. Izdelajte si preglednico z vizijo vaše želene kuhinje oz. si ustvarite seznam želja. Potem boste morali pregledati zamisli ter svoje želje razvrstiti na tiste, ki so nujno potrebne, in tiste, ki bi jih bilo lepo imeti. Nato boste morali začeti razmišljati o proračunu. 

Razmislite o proračunu in temu primerno določite prioritete

Pri prenovi kuhinje ne boste razočarani, če boste najprej ocenili svoje potrebe in želje, nato pa določili, kaj si lahko privoščite. Če si vzamete čas, da premislite o proračunu in svoje želje skladno z njim razvrstite po prednosti, vam bo to pozneje zelo koristilo. S tem nadaljujemo na naslednjo točko. 

Pametno načrtujte proračun 

Podrobno načrtujte proračun, da se izognete neprijetnim presenečenjem in zamudam. Zagotovo poznate rek: čas je denar. To velja tudi za prenovo kuhinje. Zamude na takšnem projektu lahko pripeljejo do visokih stroškov.  

Ko pripravljate proračun, upoštevajte čim več stroškov, da vam ne bo zmanjkalo denarja pred zaključkom projekta. Če najamete izvajalce del, skrbno načrtujte projekt skupaj z njimi in določite jasno časovnico. To bo pripomoglo k temu, da ne boste porabili vsega proračuna, in hkrati poskrbelo za to, da bodo izvajalci del pravočasno izvedli svoja dela na projektu.  

Pripravite časovnico prenove kuhinje in se je držite 

Za velike projekte, kot so prenove kuhinje, je potrebna časovnica, da se ne vlečejo v nedogled. Projekt razdelite na več faz in nato v računalniku izdelajte preglednico. Delite jo z izvajalcem del, da bo seznanjen z vašimi pričakovanji. Naj tudi izvajalci podajo svoje mnenje, potek pa nato primerno prilagodite. 

Načrtujte rušenje in gradnjo

Pri prenovi kuhinje ne pozabite načrtovati rušenja. To je zahteven postopek, za katerega je potrebno veliko načrtovanja – od odločitev glede izvajalca rušenja do odlaganja odpadkov. 

Naslednji korak je začetek prenove kuhinje. Če ste se znebili vsega, je v postopek vključena tudi namestitev vrat in oken. Prav tako so vključena pomembna dela za stenami, pod tlemi in nad stropom, kot so vodovodna, električna in izolacijska dela ter inštalacija ogrevalnih in prezračevalnih sistemov. Nato so na vrsti končna obdelava sten in tal, pleskanje, nameščanje omaric in drugih elementov ter dodajanje novih naprav. Na koncu je čas za zadnje podrobnosti in malenkosti. 

Zamisli za prenovo kuhinje – oblikujte kuhinjo z dnevno svetlobo 

Ko načrtujete prenovo kuhinje, poglejte navzgor – tako je, navzgor. Ena najučinkovitejših zamisli za prenovo kuhinje se začne s strešnimi okni in konča s kuhinjo, obsijano z dnevno svetlobo.  

Ko razmišljamo, kako izboljšati kuhinjo, navadno gledamo samo po prostoru. Vidimo stare gospodinjske aparate, površine, ki se ne ujemajo in premalo prostora za omarice in pulte. Pogosto pozabimo načrtovati več dnevne svetlobe. Toda tukaj smo, da z vami delimo, koliko zamujate. 

Prenova kuhinje s popolnoma novo, naravno osvetlitvijo. 

S strešnimi okni lahko kuhinjo odprete na način, ki ga ne bi mogla doseči nobena žarnica ali barva na svetu. Z vnosom naravne svetlobe boste kuhinjo olepšali, kot se spodobi.  

S strešnimi okni boste kuhinjo osvetlili z naravno svetlobo, kar bo prostor povečalo ter vanj prineslo občutek svetlosti in sodobnosti. Z dodano dnevno svetlobo bo vaš dom odet v popolnoma novo luč in zaradi tega takoj privlačnejši. 

Trije razlogi, zakaj vam bodo v kuhinji všeč strešna okna brez odpiranja

Tukaj so trije razlogi, zakaj v projekt prenove kuhinje vključiti strešna okna. 

  1. Več prostora: Ko v kuhinji namestite strešna okna, sprostite prostor za omarice tam, kjer bi običajno namestili navpična okna.  

  2. Prezračevanje: V kuhinji nastajajo razne vonjave, vlaga in majhni delci. Solarna in elektrificirana strešna okna VELUX so popolna za prezračevanje kuhinje ter hitro odstranjevanje dima in kuhinjskih vonjav.  

  3. Boljša osvetlitev: Naravna svetloba pozitivno vpliva na zdravje, počutje in produktivnost. Zaradi dnevne svetlobe bo čas v kuhinji še lepši.

Kuhinja je srce doma, zato si zasluži najboljšo možno izboljšavo, kar vključuje strešna okna.

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.