Kako prenoviti spalnico za boljši spanec?

Kakovosten spanec je ključnega pomena za dobro počutje. Zato je pomembno, da svojo spalnico uredite tako, da bo primerna za optimalen spanec. Nedosleden spanec lahko negativno vpliva na zdravje. Z ustreznimi odločitvami pri prenovi spalnice lahko storite veliko za boljši spanec. 

Ustvarite mirno okolje v svoji spalnici s temi 4 nasveti za boljši spanec  

Spalnico prepleskajte s pomirjujočimi barvami 

Vaša spalnica mora biti spokojen prostor. Eden najpreprostejših načinov, na katerega lahko svojo spalnico spremenite v bolj pomirjujoč prostor, je pleskanje sten z nežnimi barvami. Idealni so odtenki zelene. Ti nas pomirijo in osvežijo. Svetlejši odtenki vijolične, kot je barva sivke, so odlični za ljudi, ki radi vstajajo zgodaj, saj imajo poživljajoč učinek. Komu niso všeč cvetoča polja sivke? Pomirjujoč odtenek sive je popoln, če imate raje minimalističen videz. Siva je odlična za manjše spalnice, ker osvetli prostor in ustvari nevtralno vzdušje.

Naravno pohištvo

Pohištvo iz naravnih materialov v spalnici ustvari sproščeno vzdušje. Zaradi pohištva iz organskih materialov se počutimo bližje naravi, kar ima pomirjujoč učinek. Premislite o dodajanju elementov iz lesa, bambusa ali ratana v prostor. Ko bo čas za spanje, se boste zaradi toplih, nežnih barv počutili sproščeno. Poiščite pohištvo, ki vam je všeč, vas pomirja in spodbuja krepčilen spanec.

Naravne tkanine

V postelji se obdajte z mehkimi rjuhami in prevlekami, ki spodbujajo boljši spanec. Naravni materiali, kot je bombaž, se v tkaninah uporabljajo že stoletja. Bombaž je mehek, zračen in preprost za vzdrževanje. Vendar pa vpija vlago, zato morda ne bo najboljša izbira za ljudi, ki jim je ponoči pogosto vroče. Če se ponoči potite, je za vas idealen lan. Je zračen, mehek in hladen, zato je popolna izbira za tople poletne noči. Svila, ki je nekoliko dražja, je mehka, narejena iz močnih vlaken in dober izolator.

Dodajte rastline

Rastline niso samo lep dodatek prostoru, temveč tudi pomagajo čistiti zrak in zmanjšujejo količino toksinov. Taščin jezik je ena redkih sobnih rastlin, ki ponoči pretvarjajo ogljikov dioksid v kisik. Zveni kot čarovnija, vendar to je samo narava v vsej svoji veličini. Pravzaprav je taščin jezik na Nasinem seznamu 10 najboljših rastlin za čiščenje zraka. Poleg tega je ta rastlina tudi prijetna na pogled.

5 razlogov za namestitev strešnih oken brez odpiranja v spalnico

Boljša kakovost zraka in prezračevanje

Ustrezno prezračevanje je zelo pomembno za ohranjanje dobre kakovosti zraka v zaprtih prostorih. Svež zrak ima veliko prednosti: zaradi njega se počutimo srečnejši, krepi imunski sistem in pripomore k boljšemu delovanju možganov. S strešnimi okni v spalnici lahko izboljšate pretok svežega zraka v domu tako, da odprete okna na nasprotnih straneh hiše. Svež zrak je preprost način za zagotavljanje zdravega notranjega okolja.

Vnesite naravo v vaš prostor.

S strešnimi okni v vaši spalnici lahko sedaj v vaš prostor povabite naravo. Naj gre za več dnevne svetlobe, zvezdnato nebo, svež zrak, petje ptic, zvok otroške igre ali zvonjenje cerkvenih zvonov – zdaj ste bližje zunanjem svetu in bližje kakovostnejšemu spancu.

Nadzor vašega spalnega cikla.

Naravna svetloba pripomore k uravnavanju cirkadianega ritma (naš spalni cikel), tako da bo vaš spanec bolj krepčilen, vaš dan pa produktivnejši. Sonce stimulira telo, da proizvaja melatonin, in s tem uravnava ritem dneva in noči.

Zbudite se ob naravni dnevni svetlobi s sistemom VELUX ACTIVE with NETATMO

Se zjutraj počutite izčrpano? Verjetno ste se zbudili v popolnoma temni sobi ob zvoku budilke telefona. Vaši možgani so še vedno v fazi spanca. Če v spalnico postopoma spuščate sončno svetlobo, vam bodo možgani povedali, da je čas za bujenje.

S sistemom VELUX ACTIVE with NETATMO lahko budilko nadomestite s sončnim vzhodom, s senzorjem v prostoru pa lahko tudi spremljate kakovost zraka. Z rešitvijo za pametni dom VELUX lahko nastavitve prilagodite po svojih željah.

Več svetlobe brez ogrožanja zasebnosti

Večina nas v spalnici želi zasebnost. Strešna okna dodajo več naravne svetlobe, ne da bi morali pri tem žrtvovati zasebnost – dvojna zmaga.

Svež zrak ima številne prednosti: zaradi njega se počutimo srečnejši, krepi imunski sistem in pripomore k boljšemu delovanju možganov.

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.