Izkoristite prostor spalnice maksimalno s temi zamislimi za preureditev

V spalnici preživimo veliko časa. Tam se naš dan začne in konča, prav tako si tam okrepimo telo in osvežimo misli. To pomeni, da mora spalnica zadovoljiti ogromno potreb. 

Če želite prenoviti spalnico, je treba razmisliti o veliko stvareh. Sestavili smo seznam zamisli, da boste lahko začeli projekt prenove in popolnoma izkoristili spalnico. 

Uredite si svojo sanjsko spalnico

Ko želite prenoviti spalnico, je treba razmisliti o veliko stvareh. Kakšen videz naj ima? Kako ustvariti optimalno okolje za dober spanec ponoči? Kaj pa proračun? Ali se lahko s prenovo spalnice zviša prodajna vrednost hiše? Pripravili smo seznam stvari, ki jih morate upoštevati pri zasnovi sanjske spalnice, da vam vse skupaj malo olajšamo. 

Začnite s pripravo seznama potreb in želja

Pri spalnici je najpomembnejša notranja zasnova: tkanine, barva, rastline in tapete. Veliko lahko dosežete že s preureditvijo, ampak za nekatere stvari je potreben večji poseg. Če je vaša spalnica preveč utesnjena ali temna ali je treba zamenjati talno oblogo, razmislite o prenovi spalnice. 

Začnite tako, da ugotovite, kaj vam je v spalnici najpomembneje. Kaj je nujno potrebno in pri čem lahko delate kompromise? Naj vas skozi ta postopek vodi seznam potreb in želja. 

Izdelajte proračun in razmislite o prodajni vrednosti hiše

Ko ugotovite, kaj želite doseči s prenovo spalnice, morate razmisliti tudi o proračunu. Spalnico lahko osvežite s preprostimi triki, kot sta nova barva in pohištvo. Toda če želite majhen ali preprost prostor preobraziti v veliko, razkošno spalnico, je za to pogosto potrebna večja prenova z izvajalcem del. Že na začetku postopka določite proračun na podlagi sprememb, ki jih želite v spalnici, da vas bo vodil pri odločitvah. 

Če se lotevate korenite preureditve spalnice, razmislite o tem, kako lahko prenova zviša skupno prodajno vrednost hiše. 

Vložite v kakovostne izdelke za notranjo zasnovo

Ko naredite seznam svojih predstav za prenovo spalnice, lahko začnete razmišljati o notranji zasnovi. Veliko dejavnikov vpliva na to, ali ponoči dobimo krepčilen spanec. Naložba v kakovostno notranjost lahko veliko spremeni. Imamo nekaj predlogov, kako lahko dosežete dober nočni spanec.  

  • Poiščite vzmetnico, ki vam ustreza. Nova vzmetnica je lahko draga naložba, toda ključna za spanec. 

  • Izberite dober vzglavnik. Tako kot vzmetnica je tudi vzglavnik ključnega pomena za dober spanec. Obrnite se na lokalnega prodajalca postelj, da vam pomaga poiskati pravi vzglavnik. 

  • Nova barva lahko ogromno spremeni. Skoraj nič drugega ne preobrazi prostor tako kot sveža plast barve. Izberite barvo, ki vas pomirja. To bo pripomoglo k bolj krepčilnemu spancu. 

Predelajte, reciklirajte in popravite ali kupite rabljene stvari, če je le možno.  

Spalnica je prostor, kjer se okrepimo in to najbolje dosežemo z naravno dnevno svetlobo

Splošno prepričanje je, da tema pripomore h krepčilnemu spancu, toda v resnici je ravno obratno – k temu pripomore svetloba. Sonce uravnava naš cirkadiani ritem in telesu sporoča, kdaj je čas za spanje in bujenje. S spuščanjem naravne svetlobe v spalnico podarite telesu uravnotežen spalni cikel.  

Ne sklepajte kompromisov pri naravni svetlobi in dobrem prezračevanju

Naravna svetloba je polna dragocenih vitaminov in ima mnoge prednosti, prav tako izboljša splošno zdravje in počutje. V spalnici lahko dobro spalno okolje ustvarite s strešnimi okni. Zaradi kota, pod katerim so okna nameščena, vam ni treba skrbeti zaradi izgube zasebnosti. Poleg tega je tako spalnica dobro prezračena podnevi in ponoči.  

Razmislite, kako boste notranjost povezali z zunanjostjo 

Predstavljajte si, kako ležite v postelji in opazujete zvezde. Vam to zveni prijetno? Tudi nam. S strešnimi okni lahko odprete strop zvezdnatemu nebu in uživate v čudovitih barvah sončnega vzhoda. Povežite notranjost spalnice z zunanjostjo za popoln začetek in konec dneva. 

Splošno prepričanje je, da tema pripomore h krepčilnemu spancu, toda v resnici je ravno obratno – k temu pripomore svetloba. 

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.