Na novo oblikujte kopalnico z našimi zamislimi za prenovo kopalnice 

Prenova kopalnice je lahko pravi izziv. Med prenovo boste morali sprejeti več ključnih odločitev in za dokončanje projekta boste potrebovali podroben načrt. Toda elegantna izboljšava kopalnice, ki ste si jo vedno želeli, je tega vredna. Tukaj je seznam zamisli za prenovo kopalnice, ki vam bo v pomoč pri načrtovanju postopka in sprejemanju pravilnih odločitev.  

Oblikujte kopalnico svojih sanj

Pri preoblikovanju kopalnice je treba razmisliti o veliko stvareh. Kopalnica mora biti funkcionalna, praktična in po želji tudi malo razkošna. Pri oblikovanju sanjske kopalnice je pomembno, da imate skrbno premišljen načrt in proračun. Uporabite ta seznam zamisli, da boste lažje začeli: 

Ali veste, kaj potrebujete in kaj želite? 

Najprej ugotovite, kaj želite doseči s prenovo kopalnice. Kot začetno točko uporabite trenutno kopalnico. Kaj vam je všeč na njej, kaj želite spremeniti in kaj lahko pustite, kot je? Kopalnice morda ne bo treba celovito preobraziti – zamenjava keramičnih ploščic, kopalniške opreme ali notranje opreme je včasih že dovolj. Če ni, je pa izredno pomembno, da se pripravite pred začetkom te nove pustolovščine.  

Razmislite o lokaciji vtičnic in električnih naprav, zamislih za osvetlitev, prostoru za shranjevanje ter položaju oken in strešnih oken. Na koncu se lahko soočite z dodatnimi stroški ali pa bo celo nemogoče, da se vrnete k prvotnemu stanju in elemente namestite takrat, ko je prenova končana. Dobro načrtovana zasnova vam lahko prihrani čas in denar.  

Ali imate načrt in proračun?

Pri odločitvi, ali bi prenovo kopalnice izvedli sami ali najeli izvajalca del, bosta v veliko pomoč načrt in proračun.  

Prenova kopalnice je naložba. Začnite tako, da izdelate proračun in časovnico. Če boste delo opravili sami, si za vsak korak vzemite več časa. Prav tako razmislite o tem, da za tehnična dela, kot so vodovodna in električna dela, najamete strokovnjake. 

S podrobnim načrtom tudi izvajalec del lažje razume, kaj želite doseči s prenovo. Ne domnevajte, da izvajalec del razmišlja isto kot vi, ampak se o tem trdno prepričajte – vsak korak načrta mu jasno razložite. Sproti preverjajte in zagotovite, da vse poteka v skladu z načrtom.  

Popolnoma izkoristite prenovo kopalnice s temi nasveti za notranjo zasnovo 

Imate majhno kopalnico? Razmišljajte širše. Kopalnice so pogosto manjše kot drugi prostori v hiši, zato si lahko privoščite dodatne rešitve, ne da bi presegli proračun. Talno gretje površin, manjših od 100 kvadratnih metrov, je lahko cenovno dostopno. Pametne prhe in kopalne kadi varčujejo z energijo in so udobne. Premislite, kje lahko porabite več denarja in pri tem ne prekoračite proračuna, medtem pa predelajte, reciklirajte, popravite ali kupite rabljene stvari, ko je le mogoče. 

Prenova kopalnice v popolnoma novi naravni luči 

Poglejte navzgor in zagledali boste peto steno, znano tudi kot strop. Peta stena je najbolj neopažen, a uporaben del kopalnice. To je neizkoriščena zasnovna priložnost, s katero lahko popolnoma preobrazite svojo kopalnico. Tukaj je nekaj razlogov, zakaj so strešna okna obvezen del prenove kopalnice.  

Naj v vaš prostor vstopita naravna svetloba in obilica svežega zraka.

Prinesite nov videz in vzdušje v kopalnico z naravno svetlobo. Dnevna svetloba poživi prostor, saj tako pridejo do izraza prave barve stene in opreme. Naravna svetloba je ključna, če želite ustvariti podobno vzdušje kot v toplicah ali razkošno zasnovo kopalnice. 

Odenite kopalnico v naravno svetlobo in ji vdahnite svež zrak z namestitvijo strešnih oken. Strešna okna VELUX bodo preobrazila prostor, ne da bi pri tem omejevala prostor ali jemala zasebnost, ter zagotovila obilico svežega zraka in prezračevanje. Spustite čist zrak in dnevno svetlobo v prostor, obenem pa odstranite vlažen zrak. 

Trije razlogi, zakaj vam bodo všeč strešna okna brez odpiranja v kopalnici

Naravna svetloba pripomore k ohranjanju zdravja in dobrega počutja. S svojo močjo, ki krepi ljudi in preoblikuje prostore, nas osrečuje. Tukaj so trije razlogi, zakaj vam bodo všeč strešna okna v kopalnici: 

  1. Zasebnost: Strešna okna so nameščena na strehi, zato ujamejo sončno svetlobo, ne da bi ogrožala zasebnost v kopalnici. 

  2. Prezračevanje: V kopalnici je potrebno prezračevanje, da s tem iz prostora izpustimo paro in kondenzacijo. Z odpiranjem strešnih oken VELUX sta svež zrak in prezračevanje zagotovljena.  

  3. Boljša osvetlitev: Naravna svetloba prinaša čisto, belo svetlobo, ki vam daje odlično priložnost, da zapustite hišo in stopite ven.

Dobra kopalnica je funkcionalna, praktična, pa tudi malo razkošna. Oblikovanje sanjske kopalnice se začne z dobro premišljenim načrtom in proračunom. 

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.