Na novo oblikujte dnevno sobo z našimi zamislimi za prenovo dnevne sobe 

Dnevna soba je središče hiše. V njej preživimo večino časa doma, pa naj gre za druženje z družino in prijatelji ali poležavanje na kavču ob gledanju najljubše serije. Ključnega pomena je, da popolnoma izkoristite ta prostor, še posebej ko prenavljate. Tukaj je seznam zamisli, ki vam bodo v pomoč pri načrtovanju prenove dnevne sobe. 

Oblikujte dnevno sobo svojih sanj 

Če ste kot večina nas, potem si brez dvoma želite, da dnevna soba postane svetel, odprt in udoben prostor za druženje. Kakšen videz pa naj ima? Kako ustvariti optimalno okolje za druženje? Kaj pa proračun za prenovo? Oblikujte svojo sanjsko dnevno sobo s temi zamislimi:  

Kaj potrebujete in kaj si želite?

Preden začnete prenovo dnevne sobe, si pripravite seznam potreb in želja. Kot začetno točko lahko uporabite trenutno dnevno sobo. Kaj vam je všeč na njej, kaj želite spremeniti in kaj lahko pustite, kot je? 

Dnevna soba naj bi ustrezala vašemu življenjskemu slogu. Ko pripravljate seznam prednosti, načrtujte tudi talne obloge, osvetlitev, pohištvo in elektronske naprave – tako zvočne naprave kot tudi videonaprave. 

Izberite slog za notranjo zasnovo

Notranja zasnova lahko prostore naredi privlačnejše in jih izboljša tako, da bolje ustrezajo svojemu namenu. Če je prostor dobro zasnovan, ni samo dobrega videza, ampak tudi zagotavlja, da vse v njem izpolnjuje svojo funkcijo.  

Morda razmišljate o prenovi dnevne sobe v duhu določenega sloga notranje zasnove. Izboljšajte prostor z elegantnim minimalističnim slogom, ki z ostrimi linijami in preprosto barvno paleto ustvarja sodobno vzdušje, ali pa izberite nekaj bolj klasičnega z globino, več plastmi in razsežnostmi. Slog notranje zasnove je popoln način za izražanje osebnosti in odlična začetna točka, ki vas vodi pri izbiri pohištva in barv. 

Razmislite o načrtu prenove in proračunu

Če prenavljate dnevno sobo ali kateri drug prostor v hiši, imejte vedno načrt in proračun. 

Če prenovo izvajate sami, si za vsak korak vzemite več časa in razmislite o tem, da najamete strokovnjake za tehnična dela, kot so električna. Če najamete izvajalca del, upoštevajte, da izvajalec del ne razmišlja enako kot vi. Vsak korak načrta mu jasno razložite, nato pa sproti preverjajte, ali se naloga izvaja kot dogovorjeno.  

Če izdelate načrt že na samem začetku postopka, bo to ugodno za vaš proračun in v veliko pomoč izvajalcu del. 

Vaša dnevna soba, celovito osvetljena z dnevno svetlobo.

Nič ne naredi prostora privlačnejšega kot dnevna svetloba. Z vnosom večje količine naravne svetlobe v dnevno sobo boste povečali prostor in bo videti večji. Če načrtu za prenovo dnevne sobe dodate strešna okna, tega zagotovo ne boste obžalovali. 

Ustvarite novo središče z naravno svetlobo

Če notranji zasnovi dodate osrednjo točko, bo pritegnila poglede in dnevno sobo estetsko izboljšala. Vse, kar morate storiti, je, da pogledate navzgor. Nad vami je strop – to je stena z neizkoriščenim potencialom. Ustvarite osrednjo točko tako, da izkoristite to pogosto pozabljeno »peto steno«. Namestite čudovite lesene prečnike, prepleskajte strop v izrazno barvo ali dodajte strešna okna, da ustvarite malo drugačno osrednjo točko. 

Preobrazite prostor z dnevno svetlobo in ustvarite čudovit pogled na nebo tako, da namestite strešna okna. Naravna svetloba bo poudarila prave barve sten in pohištva ter poživila prostor s soncem, ki spreminja lego čez dan. 

Trije razlogi, zakaj vam bodo v dnevni sobi všeč strešna okna brez odpiranja

Naravna svetloba izboljšuje zdravje in počutje. S svojo močjo, ki krepi ljudi in preobraža prostore, nas osrečuje. Tukaj so trije razlogi, zakaj vam bodo v dnevni sobi všeč strešna okna: 

  • Funkcionalnost: Strešna okna so nameščena na strehi, zato omogočajo dovolj prostora, da uredite notranjost brez oviranja naravne svetlobe. 

  • Nižji stroški elektrike: Dnevna svetloba osvetljuje prostor z brezplačno energijo, zato prihranite denar pri stroških elektrike. 

  • Nadzor nad svetlobo: Svetlo ali temno? Svetlobo skozi strešno okno VELUX lahko popolnoma nadzorujete, ko je seznanjeno s senčilom VELUX. 

Preden začnete prenovo dnevne sobe, si pripravite seznam potreb in želja. Kot začetno točko uporabite trenutno dnevno sobo. Kaj vam je všeč na njej, kaj želite pustiti, kot je, in kaj želite spremeniti?   

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.