Zamisli za otroško sobo – ustvarite popoln prostor za svoje otroke

Ustvarjanje zabavne in navdihujoče sobe za vašega otroka je vesel postopek za oba. Otrokovo sobo lahko spremenite na veliko načinov, da postane ustvarjalen in funkcionalen prostor.  

Otroška soba mora spodbujati rast in učenje ter seveda obilico zabave. Na voljo je toliko ustvarjalnih rešitev, da je izbira lahko celo težka. Postopek vam lahko olajšamo s temi zamislimi za otroške sobe.  

5 nasvetov za ustvarjanje živahnega in igrivega prostora za otroka

Sobo prebarvajte v otrokove najljubše barve 

Začnimo preprosto: z barvami! Vaš otrok verjetno ima svojo najljubšo barvo. Na stene naslikajte gorske vrhove, oblake, živali ali pokrajino. Prostor odenite v barve in ustvarite prijetno vzdušje. Izberite nežne odtenke, da bo prostor ostal svetel in odprt. Odtenki rumene so vedra in spodbudna izbira. 

Izberite zabavne tapete  

Prostor opremite z očarljivimi in živahnimi tapetami. Izbirate lahko med neomejenimi možnosti, da ustvarite nekaj zabavnega in edinstvenega. Če izberete nekaj svetlečega ali blesketajočega, premislite o namestitvi tega elementa samo na eno steno.  

Bodite ustvarjalni (postavite steno z risalno tablo, desko z žebljički ali kaj uporabnega za hobije) 

Če vaš otrok rad riše po stenah, lahko namestite risalno tablo. To otroku predstavlja vrhunec svobode – tako lahko riše kar koli želi z vsemi barvami mavrice. Druga možnost je namestitev deske z žebljički. Tako se otrok lahko sam odloči, kako želi okrasiti svojo sobo.   

Posvetite se otrokovim hobijem in bodite ustvarjalni. To je zabavno za vse! 

Razstavite otrokova umetniška dela

Naj vaš otrok zasije kot zvezda svoje galerije. Razstavite njegove risbe na stenah in opazujte otrokov ponosni obraz. Pobarvajte okvirje in jih okrasite s školjkami, makaroni ali bleščicami. 

Bodite ustvarjalni s policami in rešitvami za shranjevanje  

Bodite ustvarjalni s policami in rešitvami za shranjevanje. Postavite, pobarvajte in okrasite otroški kotiček za shranjevanje. Uporabite svoje ročne spretnosti in otroci naj vam pri tem pomagajo. 

3 prednosti sončne svetlobe

Zaradi sončne svetlobe postanemo srečnejši  

Sončna svetloba izboljša naše počutje, koncentracijo med učenjem ter uravnava naš ritem budnosti in spanja. Zato smo zaradi sončne svetlobe srečnejši, pametnejši in bolj zdravi. Uredite prostor za učenje ali igro poleg okna, na dobro osvetljenem mestu.  

Boljši spanec  

Otroci imajo čez dan veliko dejavnosti. Kakovosten spanec je zanje ključnega pomena, na noč potrebujejo namreč 9–13 ur spanca, odvisno od starosti. Izpostavljenost naravni dnevni svetlobi in kakovosten spanec gresta z roko v roki. Velika količina dnevne svetlobe omogoča uravnavanje našega cikla spanja in budnosti ter stopnje pozornosti. Zmanjšana količina svetlobe zvečer in temen prostor spodbujata spanec ponoči.    

Zdrava notranja klima 

Ustrezno prezračevanje je pomembno za ohranjanje dobre kakovosti notranje klime. Svež zrak ima veliko prednosti: zaradi njega se počutimo srečnejši, krepi imunski sistem in pripomore k boljšemu delovanju možganov. S strešnimi okni lahko izboljšate pretok svežega zraka v svojem domu tako, da odprete okna na nasprotnih straneh prostora. Svež zrak je preprost način za zagotavljanje zdravega notranjega okolja.  

S strešnimi okni VELUX ustvarite zdrav prostor, poln dnevne svetlobe

Poskrbite za svetlobo in zaščitite otrokovo zasebnost

Vgradnja strešnih oken v otroško sobo je odličen način za vnos dnevne svetlobe. S tem prihranite dragocen prostor na stenah z vgrajenimi strešnimi okni, poleg tega pa so strešna okna nameščena tako, da lahko zajamejo več dnevne svetlobe, ko se sonce pomika čez dan. Tako ima otrokova soba naravno svetlobo več ur v dnevu. Poleg tega so strešna okna odlična, ker prinašajo svetlobo, ne da bi morali pri tem žrtvovati preveč zasebnosti – saj so nameščena višje na steni. 

Namestite notranja senčila za dober spanec 

Dnevna svetloba je odlična čez dan, vendar pa ne želite zmotiti spanca svojega otroka prezgodaj zjutraj. Vsa strešna okna VELUX je mogoče namestiti z zatemnitvenimi rolo senčili, tako da prostor ostane skoraj popolnoma zatemnjen, dokler ni čas za bujenje. Zatemnitvena rolo senčila VELUX so na voljo tudi na električni ali solarni pogon, če so vaša strešna okna zunaj dosega. 

Otroška soba mora spodbujati rast in učenje ter seveda obilico zabave. Na voljo je toliko ustvarjalnih rešitev, da je izbira prave lahko kar trd oreh. 

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.