Preprosta in hitra zamenjava strešnega okna 

Ali je čas, da zamenjate strešna okna? Še vedno ugotavljate, kako bi to izvedli? Ali trenutno iščete strokovnega partnerja, vrednega zaupanja? Niste prepričani, kako dolgo bo trajal celoten postopek? Preberite še več, da dobite vse odgovore. Tukaj vas po korakih vodimo skozi hitro in enostavno zamenjavo strešnih oken.

Nova strešna okna pomenijo nova obzorja  

Menjava strešnih oken spada v kategorijo izboljševanja doma, ko pa izboljšujemo dom, se seveda želimo zanesti na strokovnjake – želimo strokovne izdelke in strokovne monterje. Dobra novica je, da lahko imate oboje v enem z znamko VELUX. Nova strešna okna VELUX podstrešja ne bodo samo osvetlila in optično povečala, ampak boste s kombinacijami strešnih oken VELUX tudi prihranili denar zahvaljujoč boljši toplotni izolaciji. Poleg tega bodo nova strešna okna zvišala vrednost nepremičnine, zato je namestitev zares dolgotrajna naložba.

Začetek 

Najverjetneje iščete takojšnjo rešitev, pa naj gre za izboljšavo podstrešja z novimi strešnimi okni kot del načrta v teku ali za čimprejšnjo zamenjavo okna, ker je trenutno staro ali kakor koli poškodovano. Zaradi nuje se včasih odločimo, da bomo sami izvedli postopek, kar nikakor ni priporočljivo. Morda ste najspretnejši naokoli, toda ker je postopek zamenjave strešnega okna zapleten, vam svetujemo, da tega ne poskušate sami, če niste registriran izvajalec del. Vaša naloga je, da izberete pravega partnerja, ki vam pomaga z izdelki in samim postopkom. Če izberete priporočenega monterja podjetja VELUX, zagotovo ne morete zgrešiti.  

Pred namestitvijo imate morda cel kup vprašanj. Tukaj so zbrani odgovori na vsa vprašanja. 

1. Kako lahko najdem rešitev za zamenjavo strešnega okna blizu mene?

Prvi korak je, da najdete monterja. Ob iskanju pravega je veliko vidikov, ki jih lahko upoštevate. Kako blizu je vašega doma? Koliko bivših strank ga je priporočilo? Kakšno strokovno ozadje ima? Dobra novica je, da se vam ni treba ukvarjati s temi vprašanji. Preprosto stopite v stik z nami in razbremenili vas bomo neprijetnega iskanja.

2. Kako naj delo opišem monterju?  

Najprej preverite napisno tablico na trenutnem strešnem oknu. Na njej boste videli pomembne podatke o oknu, ki so koristni za monterja. Na tablici je na primer napisano, kakšna je točna velikost okna, tako da boste ob naročilu novega vedeli pravo velikost. Podatki na tablici monterju povedo tudi, ali mora postopek zamenjave strešnega okna vsebovati tudi menjavo notranje špalete ali ne. 

Če že imate eno strešno okno, razmislite še o dodatnih za več dnevne svetlobe in boljši razgled, kar vodi v splošno boljše razpoloženje.  

3. Kdaj lahko monterji namestijo strešna okna?  

Monterji, ki jih priporoča podjetje VELUX, se bodo potrudili po najboljših močeh, da najdejo termin za vas in bodo tudi prišli ob dogovorjenem času. Ne računajte samo na njihovo strokovnost, ampak tudi na zanesljivost. 

4. Kako naj pripravim prostor na zamenjavo strešnih oken? 

Izpraznite prostor pred oknom, premaknite vse pohištvo, ki je lahko v napoto, in morda si vzemite dopust. 

5. Kako dolgo traja namestitev?  

Zamenjava strešnega okna se šteje za manjšo izboljšavo doma, če jo opravijo strokovnjaki. Navadno traja en delovni dan, toda to se razlikuje glede na število strešnih oken, vremenske razmere in vrsto zamenjave. Strešno okno se lahko zamenja in pri tem ohrani notranjo špaleto, kar poteka hitro in preprosto, toda to morda ne bo možno v vseh primerih, saj se morata okvir strešnega okna in notranja špaleta popolnoma ujemati po velikosti. Priporočamo, da ob zamenjavi strešnega okna menjate še notranjo špaleto okrog okna, monter pa lahko namesti tudi dodatne izolacijske izdelke za vodotesno in boljšo izolirano rešitev.   

6. Koliko prahu se bo nabralo v postopku zamenjave strešnega okna?  

V idealnih razmerah je pri zamenjavi strešnih oken količina prahu minimalna. Zadostuje, če samo malo pometete ali posesate.  

7. Katera opravila sledijo po končanem delu?  

Zatem je treba malo počistiti in nič več. Za dokončanje notranje špalete in pleskanje boste morda morali poiskati drugega obrtnika.  

8. Koliko bo vse skupaj stalo?  

Skupni stroški se lahko razlikujejo glede na več dejavnikov v zvezi z izdelkom (kakšno vrsto strešnih oken in dodatne opreme izberete) in tem, kaj vse vključuje dejansko delo z vidika monterja (razdalja do delovnega mesta in povezani stroški, parkirnina, kritina, namestitev zunaj dosega in sprememba strešne konstrukcije; velikost in teža strešnih oken; število delavcev, usposobljenost, orodja, potrebni stroji in materiali; odstranitev starih oken, ravnanje z odpadki; priprava ali poprava obstoječe notranje špalete s potrebnimi materiali).

Lažje je, kot si predstavljate 

Zamenjava strešnih oken sploh ni zapleten postopek, če za svojega partnerja izberete podjetje VELUX. Potrebovali boste prave izdelke in strokovnost na domu: oboje je mogoče s podjetjem VELUX.  

Stopite korak naprej in uporabite naš konfigurator za načrtovanje zamenjave.  

Preberite več člankov

Rešitve strešnih oken VELUX prihajajo z dodatnimi prednostmi.

Preverite katere so to!

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.