Uredite si domačo pisarno z veliko dnevne svetlobe. 

Po pandemiji je delo od doma za mnoge postalo običajen način življenja. Tudi če uživate v hibridnem delu, torej menjavanju med delom v pisarni in doma, je ključno, da si ustvarite ustrezen in sproščujoč prostor za delo, ko delate od doma. Najboljši način za to je, da si zagotovite delovno okolje z obilico naravne svetlobe. 

3 razlogi za zasnovo domače pisarne z dnevno svetlobo

Ste pri delu od doma manj produktivni? Morda ne dobite dovolj naravne svetlobe. Dobra osvetlitev je ključna za vsako domačo pisarno. Naravna svetloba ima številne prednosti in je vir pomembnih hranil. Z njo lahko lažje ostanete bolj pozorni in izboljšate produktivnost. 

Namizne svetilke in stropne luči so sicer odlične, vendar nič ne prekaša naravne dnevne svetlobe. 

Dnevna svetloba poveča produktivnost

Dnevna svetloba ima številne prednosti, med katerimi je najpomembnejša povečana produktivnost. Raziskave kažejo, da več kot delamo pri naravni svetlobi, več energije imamo v primerjavi s tistimi, ki delajo pri umetni svetlobi. Izpostavljenost dnevni svetlobi je zato ključna za spodbujanje ustvarjalnosti.   

Z naravno svetlobo so povezane tudi številne koristi za zdravje. Pravzaprav raziskava kaže, da če smo 30 minut na dan izpostavljeni sončni svetlobi, se bolje spopadamo s stresom in tesnobo. Izboljšanje splošnega počutja poveča tudi zmožnost osredotočanja.  

Vaši možgani vam bodo hvaležni za svež zrak

Ustrezno prezračevanje igra ključno vlogo pri ohranjanju zdrave notranje klime. Svež zrak ima številne prednosti: zaradi njega se počutimo srečnejši, krepi imunski sistem in pripomore k boljšemu delovanju možganov.  

Izognite se naprezanju oči z boljšo svetlobo

Umetna svetloba ima običajno moder ali rumen odtenek, naravna svetloba pa zagotavlja čisto, belo svetlobo, ki ustvarja manj senc. Z naravno svetlobo lahko jasno gledamo, ne da bi morali naprezati oči. Vsak, ki gleda umetno svetlobo računalniškega zaslona, ve, da lahko to močno obremeni oči. Naprezanje oči je pogosto povezano s sindromom računalniškega vida, ki lahko povzroči nelagodje. Raziskave kažejo, da je sindrom računalniškega vida mogoče znatno zmanjšati z večjo izpostavljenostjo naravni svetlobi.  

Izberite prava okna za svojo domačo pisarno

Ko izbirate najboljšo rešitev za dnevno svetlobo v domači pisarni, morate premisliti o številnih dejavnikih. Tukaj je nekaj nasvetov glede stvari, o katerih lahko razmislite. 

Strešna okna na solarni pogon in elektrificirana strešna okna VELUX 

Izdelke VELUX z električnim in solarnim upravljanjem lahko preprosto odprete z vnaprej seznanjenim stenskim stikalom. Vključen je tudi dežni senzor, ki ob dežju samodejno zapre strešno okno. Nadgradite na rešitev VELUX ACTIVE with NETATMO za upravljanje oken prek telefona in samodejno uravnavanje notranje klime (vključno s temperaturo in ravnijo CO2) s pametnim senzorjem notranje klime. 

Povečajte osvetlitev delovnega prostora z rešitvijo vgradnje okna ob oknu

Rešitev z oknom ob oknu poveča količino svetlobe v domači pisarni. Omogoča dvakrat več dnevne svetlobe kot enojno strešno okno in bo vaš delovni prostor popolnoma spremenila v dobro osvetljen, vabljiv prostor, ki spodbuja produktivnost in koncentracijo. 

Strešni balkon VELUX – vzemite si čas za počitek na svojem balkonu

Stopite na svoj zasebni balkon. Privoščite si premor za kavo in se sprostite na svežem zraku na strešnem balkonu VELUX. Povežite se z zunanjim svetom in ustvarite edinstveno domačo pisarno. Delo od doma nikoli več ne bo enako.  

Notranja in zunanja senčila VELUX

Dodajte notranja senčila, ki omogočajo prilagodljivo količino svetlobe in nadzor vaše zasebnosti. Izbirajte med 16 barvami in različnimi ravnmi prosojnosti. Za popolno ujemanje z dizajnom je na voljo približno 1800 barv po lestvici RAL, med katerimi lahko izbirate v naši ponudbi senčil kolekcije Colour by You. Notranja in zunanja senčila z električnim ali solarnim upravljanjem so priporočljiva za strešna okna zunaj dosega rok in nudijo najvišje udobje. 

VELUX ACTIVE with NETATMO – upravljajte strešna okna vaše domače pisarne preko posebne aplikacije 

VELUX ACTIVE with NETATMO je naš pametni, avtomatizirani nadzor notranje klime za upravljanje strešnih oken na solarni pogon, elektrificiranih strešnih oken ter notranjih in zunanjih senčil VELUX prek pametnega telefona. VELUX ACTIVE nadzoruje temperaturo, vlago in raven CO2 za zagotavljanje rednega prezračevanja prostora.  

Namizne svetilke in stropne luči so sicer odlične, vendar nič ne prekaša naravne dnevne svetlobe. 

Povezani članki

Zakaj izbrati rešitve VELUX?

Preobrazba prostorov

Z našimi rešitvami za dnevno svetlobo imate večji bivalni prostor pod streho, dom pridobi na vrednosti, vaše počutje in doživljanje prostora pa se izboljšata brez primere.

Višja vrednost doma 

Lahko ste prepričani, da bo vaša naložba v rešitve z izdelki VELUX zvišala vrednost nepremičnine in se vam bogato poplačala.

Brezskrbnost v vašem domu

Z našim širokim izborom notranjih in zunanjih senčil, nadomestnimi deli ter popravili vam zagotavljamo, da boste prejeli najboljšo možno izkušnjo.

Na voljo smo vam za pomoč

Naša ekipa je predana zagotavljanju popolnega zadovoljstva od trenutka, ko se obrnete na nas, med svetovanjem in pri končni namestitvi / vgradnji izbranega izdelka VELUX.

Neomajna kakovost

Vaše potrebe nas usmerjajo. Od leta 1941 neprenehoma razvijamo in izpopolnjujemo naše izdelke ter jih izdelujemo tako, da so trajni.

Odgovorna izbira

Kakovost življenja lahko izboljšate s trajnostnimi rešitvami, ki so dobre tako za vas kot za planet.